Kilde: http://mad.tv2.dk/opskrift/soede-pandekager-med-toppings
Jeg kom til at beregne kcal indholdet (opskriften er til 4 personer).
PANDEKAGER
225 g sukker - 899 kcal300 g hvedemel - 1045 kcal
12 æg - 942 kcal
1,25 l sødmælk - 659
Det giver 3545 kcal.
VANILJEIS
1 l mælk - 627 kcal2,5 dl 38% piskefløde - 908 kcal
50 g mælkepulver - 247 kcal
150 g sukker - 599 kcal
75 g glukose sirup - 300 kcal
25 g sukker - 100 kcal
325 g ægeblomme - 1029
Det giver 3810 kcal.
KARAMEL
397 g kondenseret mælk - 1290 kcalDet giver 1290 kcal.
CHOKOLADESAUCE
150 g sukker - 599 kcal63 g kakao - 256 kcal
63 g ceme fraiche 38% - 230 kcal
Det giver 1085 kcal.
BÆR MARMELADE
1 kg hindbær - 5461 kcal1 kg sukker - 3996 kcal
Det giver 9457 kcal.
I alt giver det 19187 kcal for hele opskriften som er for fire personer og 4797 kcal per person. Jeg er godt klar over, at kokken nok ikke mener, at portionerne af is/sovs er passende i forhold til mængden af pandekagerne, men hvorfor skal man så lave så store portioner?
Jeg savner normale portionsstørrelser og angivelse af hvor meget energi der er i den endelige ret - i denne sammenhæng f.eks. hvad en portion af pandekager og fyld er ville være i kcal.
Jeg har skrevet en kommentar til TV2 og håber, at de kan se fornuften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar